JAGUAR F-PACE
Το SUV μας για επιδόσεις και πολυτέλεια συνδυάζει τη σπορ συμπεριφορά και τη συγκλονιστική εμφάνιση με την καθημερινή ευχρηστία και την οικονομία.

ΑΠΟ
53.900€

Από 5.5* L/100KM CO2Μόλις 72* g/km tt5 θέσεις 650 λίτρα

†Κάτω από το ράφι αντικειμένων και όταν υπάρχει το σύστημα επισκευής ελαστικών. 508 λίτρα με ρεζέρβα εξοικονόμησης χώρου. 463 λίτρα με ρεζέρβα εξοικονόμησης χώρου πλήρους μεγέθους. ‡Δείτε τα στοιχεία WLTP.

JAGUAR E-PACE
Το ολοκαίνουριο E‑PACE είναι το πρώτο compact SUV της Jaguar. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός εμφάνισης, ευελιξίας και δυναμικής οδήγησης.

ΑΠΟ
48.700€

Από 5.4* l/100km CO2Μόλις 71* g/km tt5 θέσεις 770 λίτρα

†When tyre repair system is fitted. 484 litres with space saver spare wheel. ‡Δείτε τα στοιχεία WLTP.

JAGUAR I-PACE
Παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού SUV υψηλών επιδόσεων της Jaguar.

ΑΠΟ
85.300€

CO2Μόλις 71* g/km 5 θέσεις

†WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) is the new process that has been phased in from 2017, which measures fuel, energy consumption, range and emissions in passenger vehicles in Europe. This is designed to provide figures closer to real-world driving behaviour. It tests vehicles with optional equipment and with a more demanding test procedure and driving profile. *When Active Air Suspension is fitted.

JAGUAR F-TYPE
Ισχυρή, ευέλικτη και απόλυτα μοναδική. Μια πραγματική σπορ Jaguar.

ΑΠΟ
94.000€

Από 7.9* l/100km CO2Μόλις 71* g/km 2 θέσεις 408 λίτρα

*The top speed of F‑TYPE SVR is reduced to 300km/h when fitted with the deployable rear spoiler.

JAGUAR XE
Το πιο προηγμένο, οικονομικό και εκλεπτυσμένο σπορ σεντάν που έχει παράξει ποτέ η Jaguar.

ΑΠΟ
63.300€

CO2Μόλις 72* g/km tt5 θέσεις 455 λίτρα

JAGUAR XF
Ανακαλύψτε ασυνήθιστη πολυτέλεια.

ΑΠΟ
64.000€

Από 4.9* L/100KM CO2Μόλις 72* g/km tt5 θέσεις 540 λίτρα

JAGUAR XJ
Ανακαλύψτε ασυνήθιστη πολυτέλεια.

ΑΠΟ
123.100€

Από 7.0* L/100KM CO2Μόλις 72* g/km tt5 θέσεις 478 λίτρα

DEF & ADBLUE

DIESEL EXHAUST FLUID (DEF)

EURO 6, ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ: ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Εξηγούμε τι σημαίνει η νομοθεσία Euro 6 αναφορικά στις εκπομπές ρύπων, για τα αυτοκίνητα μας, τους οδηγούς μας και το περιβάλλον.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΝΤΙΖΕΛ, DIESEL EXHAUST FLUID (DEF)?

Το DEF, γνωστό επίσης και ως AdBlue®, AUS 32 και ARLA 32, είναι ένα μη-τοξικό, άχρωμο, άοσμο και μη εύφλεκτο υγρό. Το DEF αποθηκεύεται σε μια ειδική δεξαμενή στο αυτοκίνητό σας και εγχέεται στο σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων, για τον καθαρισμό τους. Διασπά τις εκπομπές του οξειδίου του αζώτου (NOx) σε αβλαβείς υδρατμούς και αέριο άζωτο.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ DEF ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟ?

Το DEF, γνωστό επίσης και ως AdBlue®, AUS 32 και ARLA 32, είναι ένα μη-τοξικό, άχρωμο, άοσμο και μη εύφλεκτο υγρό. Το DEF αποθηκεύεται σε μια ειδική δεξαμενή στο αυτοκίνητό σας και εγχέεται στο σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων, για τον καθαρισμό τους. Διασπά τις εκπομπές του οξειδίου του αζώτου (NOx) σε αβλαβείς υδρατμούς και αέριο άζωτο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν το επίπεδο του DEF είναι χαμηλό, εμφανίζεται ένα μήνυμα ειδοποίησης στο κέντρο μηνυμάτων. Αναπληρώστε τη δεξαμενή του DEF με την πρώτη ευκαιρία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν Λιανοπωλητή / Εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Jaguar ώστε να προγραμματίσετε την αναπλήρωση του DEF. Εάν απαιτείται, μπορείτε να συμπληρώσετε DEF με τη χρήση στεγανών φιαλών αναπλήρωσης, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από έναν Λιανοπωλητή / Εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Jaguar. Η μέση κατανάλωση του DEF είναι 800 χλμ. (500 μίλια) / 1 λίτρο. Ωστόσο, η κατανάλωση μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το οδηγικό σας στυλ, τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του δρόμου.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥ DEF

Είναι σημαντικό να διατηρείται σταθερή η παροχή του DEF στην Jaguar σας, καθώς η νομοθεσία της ΕΕ αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται η εκκίνηση του κινητήρα χωρίς αυτό. Το κέντρο μηνυμάτων του αυτοκινήτου σας θα σας προειδοποιήσει εκ των προτέρων όταν το επίπεδο του DEF είναι χαμηλό, παρέχοντάς σας επαρκή χρόνο ώστε να προγραμματίσετε την αναπλήρωσή του. Ο τοπικός σας Λιανοπωλητής / Εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Jaguar θα αναπληρώσει επίσης τη δεξαμενή στα πλαίσια των εργασιών της προγραμματισμένης συντήρησης. Μπορείτε να ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη για περισσότερες πληροφορίες.

HOW TO REFILL YOUR ADBLUETM TANK

JAGUAR XE

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

JAGUAR XF

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

JAGUAR XJ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

JAGUAR F-PACE

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

ADBLUE™

For mid service Top-Ups, we are now offering an AdBlue™ to manufacturers recommended fill-level, regardless of the amount required*. If you have purchased a Jaguar Service Plan you can get a free refill from your local retailer.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ DEF?

Η κατανάλωση του DEF μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. Ένας μέσος ρυθμός κατανάλωσης μπορεί να είναι 800 χλμ. (500 μίλια) / 1 λίτρο, αλλά αυτός ο ρυθμός κατανάλωσης μπορεί να υπερδιπλασιαστεί, ανάλογα με το οδηγικό σας στυλ, την κατάσταση του δρόμου και τις καιρικές συνθήκες.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ DEF?

Στην περίπτωση που τελειώσει το DEF, ο κινητήρας της Jaguar σας δεν θα μπορεί να εκκινήσει εκ νέου αφότου στον σβήσετε – αυτό συνιστά απαίτηση της νομοθεσίας EU6 περί εκπομπών. Θα πρέπει να γίνει αναπλήρωση της δεξαμενής με τουλάχιστον 3,6 λίτρα DEF πριν την εκκίνηση του οχήματος.

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ DEF?

Το DEF πρέπει πάντα να διατηρείται στο αρχικό του δοχείο, και να τηρούνται οι συστάσεις αποθήκευσης και χειρισμού του κατασκευαστή που αναφέρονται στη φιάλη. Το DEF δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται στο εσωτερικό του οχήματος.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ DEF ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ?

Η απόσταση που απομένει μέχρι την επόμενη αναπλήρωση του DEF μπορεί να προβληθεί ανά πάσα στιγμή στο κέντρο μηνυμάτων στο ταμπλό *.

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

  1. Ενεργοποιήστε το διακόπτη της ανάφλεξης, αλλά μην εκκινήσετε τον κινητήρα (Βεβαιωθείτε ότι στο εσωτερικό του οχήματος υπάρχει ένα έξυπνο κλειδί και ότι το πεντάλ του φρένου δεν είναι πατημένο. Κρατήστε πατημένο το κουμπί START/STOP του κινητήρα μέχρι να ανάψουν οι προειδοποιητικές λυχνίες στο ταμπλό)
  2. Πατήστε το κουμπί OK, στο χειριστήριο του τιμονιού για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Main Menu (Κυρίως μενού) (Σε ορισμένα μοντέλα, πατήστε επανειλημμένα το κουμπί OK μέχρι να εμφανιστεί το Driver Assistance (Υποβοήθηση του οδηγού))
  3. Χρησιμοποιώντας το κουμπί του κάτω βέλους στο χειριστήριο του τιμονιού, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε το Vehicle Info (Πληροφορίες Οχήματος)
  4. Πατήστε το κουμπί OK για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας
  5. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να επιλέξετε το Diesel Exhaust Fluid (Σε ορισμένα μοντέλα αυτό εμφανίζεται ως Next Service (Επόμενο σέρβις))
  6. Πατήστε το κουμπί OK για να επιβεβαιώσετε την επιλογή. Στη συνέχεια εμφανίζεται το εύρος της απόστασης που απομένει με το υπάρχον υγρό επεξεργασίας καυσαερίων ντίζελ Diesel Exhaust Fluid.
  • Η εμφάνιση των παραπάνω πληροφοριών δεν είναι δυνατή σε όλα τα οχήματα. Επικοινωνήστε με τον Λιανοπωλητή / Εξουσιοδοτημένο συνεργείο σας, για διευκρινίσεις.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ DEF ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ?

Ναι, μπορείτε να αγοράσετε στεγανές φιάλες με DEF χωρητικότητας 1,89 λίτρων από τον τοπικό σας Λιανοπωλητή / Εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Jaguar, ώστε να συμπληρώσετε υγρό στη δεξαμενή σας. Αυτές οι φιάλες διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό για ευκολία χρήσης και για την αποφυγή τυχόν διαρροών. Δεν συνιστούμε την αναπλήρωση της δεξαμενής με τη χρήση οποιουδήποτε άλλου τύπου δοχείου. Μην ρίχνετε άλλα υγρά μέσα στη δεξαμενή του DEF ή κάποιο υγρό DEF που δεν ανταποκρίνεται στο πρότυπο ISO22241-1 ή DIN 70070, καθώς κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας. Εάν κατά λάθος ρίξετε DEF στη δεξαμενή καυσίμου του αυτοκινήτου σας, ΜΗΝ εκκινήσετε τον κινητήρα, και καλέστε αμέσως τον τοπικό σας Λιανοπωλητή / Οδική Βοήθεια της Jaguar. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε το εμπορικά διαθέσιμο από αντλίες DEF σε σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων, διότι η ταχύτητα ροής είναι πολύ υψηλή και μπορεί να προκληθεί βλάβη στη δεξαμενή DEF του οχήματος. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη για οδηγίες σχετικά με το πώς να αναπληρώσετε τη δεξαμενή DEF.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΤΟ DEF ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ?

Παρά το γεγονός ότι το DEF δεν είναι επικίνδυνο, στην περίπτωση όπου έρθει σε επαφή με οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, ή σε περίπτωση κατάποσης από λάθος, ανατρέξτε στις παρεχόμενες συμβουλές που υπάρχουν στη συσκευασία και ζητήστε ιατρική συμβουλή. Αν το DEF έρθει σε επαφή με το χρώμα της Jaguar σας, απλά σκουπίστε το και ξεπλύνετε την περιοχή με νερό και σαπούνι. Ωστόσο, το DEF μπορεί να αφήσει λεκέ στην ταπετσαρία και το ρουχισμό – στην περίπτωση όπου σας χυθεί, το DEF θα πρέπει να απομακρύνεται άμεσα με τη χρήση κρύου νερού και ενός υγρού πανιού.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η EURO 6?

Η Euro 6 αποτελεί ένα τμήμα της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας που στοχεύει στην κατασκευή αυτοκίνητων που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, μέσω του περιορισμού των εκπομπών των καυσαερίων. Η νομοθεσία ορίζει τους περιορισμούς σχετικά με την ποσότητα του οξειδίου του αζώτου (NOx) και των αερίων υδρογονανθράκων που μπορούν να εκπέμπονται ανά χιλιόμετρο, από ένα όχημα δρόμου.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο τη βενζίνη ή το πετρέλαιο, υπόκεινται σε διαφορετικούς περιορισμούς στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας Euro 6. Για τα αυτοκίνητα ντίζελ, το επιτρεπόμενο επίπεδο των εκπομπών NOx έχει μειωθεί στα 80 mg/km (από 180 mg/km), ενώ το επιτρεπόμενο όριο των εκπομπών υδρογονανθράκων έχει μειωθεί στα 170 mg/km (από 230 mg/km) . Το επιτρεπόμενο επίπεδο των εκπομπών NOx για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα παραμένει στα 60 mg/km, ενώ το επιτρεπόμενο όριο των εκπομπών υδρογονανθράκων παραμένει στα 100 mg/km.

Όπως και οι υπόλοιποι κατασκευαστές αυτοκινήτων, η Jaguar είναι νομικά υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με αυτούς τους νέους κανονισμούς σύμφωνα με τις ακόλουθες ημερομηνίες:

– Από την 1η Ιανουαρίου του 2015, όλα τα νέα μοντέλα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές του πρότυπου Euro 6. Αυτό περιλαμβάνει κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζεται στην αγορά, όπως για παράδειγμα: την Jaguar XE – Τα οχήματα που πωλούνται ήδη πρέπει να συμμορφωθούν με την νομοθεσία Euro 6 από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά?Μεμονωμένα οχήματα τα οποία πωλούνται ήδη και τα οποία έχουν κατασκευαστεί από, και έχουν αποσταλεί από τον κατασκευαστή πριν από την 1 Ιουνίου του 2015 μπορούν να συνεχίσουν να πωλούνται μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2016. Ωστόσο, ο κατασκευαστής πρέπει να υποβάλει αίτηση για παρέκκλιση σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ (SCR)?

Η τεχνολογία της επιλεκτικής καταλυτικής μείωσης (SCR) εφαρμόζεται σε όλα τα οχήματα ντίζελ της Jaguar που κατασκευάζονται ως μοντέλο έτους 2016. Επιτρέπει στην Jaguar τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία EU6 περί εκπομπών, μέσω της μείωσης των επιπέδων του οξειδίου του αζώτου (NOx) που εκπέμπεται από το σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων, έως και κατά 90%. Εκτός της νέας γενιάς καταλυτικού μετατροπέα, η τεχνολογία SCR απαιτεί τη χρήση ενός υγρού επεξεργασίας των καυσαερίων ντίζελ που ονομάζεται Diesel Exhaust Fluid (DEF).

MODEL APPROX. TANK CAPACITY (LITRES) POTENTIAL CONSUMPTION INITIAL WARNING OF ADBLUETM (1500 MILES LEFT)
XJ 17 litres 1 litre per 560 miles 6500-7200 miles
XF 17 litres 1 litre per 560 miles 7600-8400 miles
XE 9 litres (163 PS)
16 litres (180 PS)
1 litre per 560 miles 3300-3700 miles
7000-7800 miles
F-PACE 17 litres 1 litre per 420 miles 5300-5900 miles

*AdBlue® usage is dependant on driving style and supplied figures are indicative only

The DEF quality and flow rate are similarly monitored. You will be notified if the system detects inferior DEF quality or a malfunction, starting with an alert that gives you 530 miles to correct the problem. Once more, the vehicle will not restart if you don’t take corrective action in this period.

PETROL AND DIESEL EMISSION STANDARDS IMPROVEMENT 2000 – 2014

Technical innovations have helped to lower vehicle emissions over the last 15 years. Since 2000, NOx limits for diesel engines have reduced by 84% and particulates by 90%.

The table below outlines the reductions:

2000 – Euro 3 2005 – Euro 4 2009 – Euro 5 2014 – Euro 6
Petrol Diesel Petrol Diesel Petrol Diesel Petrol Diesel
CO (g/km) 2.3 0.64 1.0 0.50 1.0 0.50 1.0 0.50
HC (g/km) 0.2 0.10 0.10 0.10 0.10
HC + Nox 0.30 0.23 0.17
NOx (g/km) 0.15 0.5 0.08 0.30 0.06 0.18 0.06 0.08
PM (g/km) no limit 0.05 no limit0.025 0.005 0.005 0.005 0.005

For more information on DEF please contact your local Jaguar Retailer or refer to your Owner’s Handbook. AdBlue® is a registered trademark of the Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA).

TERMS AND CONDITIONS

*Offer available at participating Jaguar Retailers / Authorised Repairers. Fee for DEF / AdBlue® check and top up to manufacturer fill level is £29.99 RRP per vehicle on a single visit. Eligible on Jaguar vehicles only. Please contact your retailer to book in advance to avoid disappointment.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ?